Just another WordPress.com site

Glädje

Nu börjar det bli dags att försöka finna glädje inifrån antar jag. När saker runt omkring bara går åt skogen får jag försöka hitta tillbaka till min styrka. Jag har den. Den finns där inne någonstans. Det här senaste med uppsägningen har inte knäckt mig. Jag har gått igenom för mycket den sista tiden, jag blir nog inte så lätt knäckt nu. Men jag tyckerdet är tråkigt. Det har funnits perioder på mitt jobb tidigare när jag vantrivts. När jag haft på tok för lite att göra. Då kanske jag nästan blivit glad för det här. Men det var länge sen och trots att jag inte hade något att göra under mitt första år på företaget och påtalade det för cheferna var det ingen som sa upp mig då. Nu, efter 4 1/2 år i företaget och min tjänst fallit på plats, jag har mycket att göra och allting flyter då är det tydligen dags för mig att gå. Det ska jag göra också. Och den första februari SKA jag ha ett nytt jobb. Jag minns en kvinna de sa upp för några år sen, hon hade varit där i tio år. När det var hennes sista dag insåg de att de inte riktigt klarade sig utan henne ännu så hon fick vara kvar några månader till. De fick betala dyrt för det, hon krävde mycket mer pengar då. Jag tänker inte vara behjälplig en enda dag efter min sista dag. Och även nu tror jag faktiskt att det här inte är genomtänkt och att ledningen inte förstått hur många bitar jag faktiskt håller i och sköter.

Men vet ni vad – det är inte mitt problem. Vad skönt!

Annonser

Kommentarer till: "Glädje" (14)

 1. Ja det utvisar väl sig snart ….om de klarar sig utan dig!!Jag blev uppsagd från ett nattjobb för några år sedan…precis innan jag blev lasad…men de behövde mig och ringde ganska så snart….fult att utnyttja människor så…jag hjälpte dem några nätter för stämplar man får man ju inte tacka nej….det visste de…men jag började att läsa istället sen har jag inte satt min fot där mer!!Nu är jag uska med rätt att söka fast jobb …för utbildning krävs ju för att få fast jobb i kommunen!!Skönt…eller hur?Kraaam och ha en skön helg!!!

  • Det är så tråkigt när människor med maktpositioner utnyttjar situationer för ”vanliga människor”. Vi som behöver vår lön för att överleva. Min VD är iskall i såna här situationer. Man kan säga upp människor på olika sätt. Man kan åtminstone visa en gnutta humanitet. Trist…Skönt att du har din utbildning!Kram, ha en riktigt skön helg du också!

 2. bra att du vet ditt värde, det är trist med ogenomtänkta beslut./ Kram K

  • Ja, jag vet att jag gjort ett bra jobb. Nu bryr jag mig inte ett skvatt om det där företaget, jag ska gå därifrån med huvudet högt.Kram Kerstin!

 3. Vilket härligt inlägg detta är. Sprider positivism i den kalla vintern. Säker på att det blir bra!

 4. Jag minns den första tiden när du skrev i bloggen om hur du otrivdes på ditt jobb. Det är ju tur att det inte fortsatte på samma vis… Hoppas du finner din glädje och att din kväll blir bra!Kram

  • Ja, det var ju faktiskt då jag startade min blogg. Hade på tok för lite att göra på jobbet, satt och läste bloggar av en händelse och startade sen en egen. Som tur var förändrades min situation på jobbet. Men även då fick jag ta tag i det själv, började hjälpa till här och var där jag egentligen inte skulle vara. Till slut fick jag fler egna uppgifter och allt föll på plats. Nu är det slut. Tydligen…Min kväll blev lugn och skön hos en väninna!Kram till dig

 5. Det finns så mycket kraft och mod i ditt inlägg idag. Det beror nog delvis på, att du inte väjer för det svåra, utan konfronterar dig med alla dina känslor. Då blir man stark. Och du går ju inte ifrån något, utan du går till något. Till något nytt, som tillför dig ny kunskap och visdom. Du kanske var färdig med det här jobbet. Hade utvecklats färdigt där. Då ser livet (universum) till att det blir förändring.Men universum kunde kanske ta det lite lugnare och inte stapla förändringar och osäkerheter på varandra. Du hade nog vad du orkade med innan du sades upp från jobbet. Men kanske får du nu annat att fokusera och lägga krater och tankar på i stället för på din ”ex”sambo.Stor kram och hoppas att du ändå kan ta igen den i helgen.

  • Tack min vän. Jo, det kanske var dags att gå vidare nu. Tråkigt bara när man inte får välja själv. Både mitt förra jobb och det här var som gamla sköna tofflor. Inte så utvecklande, men jag visste vad jag hade att göra och fick lägga upp det som jag ville. Hade en hel del förmåner. Inte en tanke hade jag på att sluta nu.Jag hoppas universum vill ge mig något gott nu. Då blir jag glad. Det stämmer att det förtar lite sorgen över mitt ex. Nu kommer jag få fullt upp att fixa ett nytt jobb.Stor kram till dig!

 6. Håller tummarna för ditt nya jobb! Och de får ju skylla sig själva som mister dig..Kram

 7. Har inget att tillägga till vad andra skriver. Vill bara säga att jag läst och önska lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: