Just another WordPress.com site

Intervju!

Jag har ju sen jag blev uppsagd för lite mer än en vecka sen sökt ungefär 15 jobb. Idag ringde de två första rekryterarna. Den ena var lite tveksam för att jag bor på andra sidan stan där jobbet som var aktuellt ligger, det skulle bli långt att åka, men hon skulle höra av sig igen. Den andra var lite tveksam eftersom kunden behöver den anställda redan från årsskiftet och jag slutar inte på mitt jobb förrän den sista januari. Men jag sa att jag kanske kan få gå tidigare och jag ska på intervju där på torsdag.  Jag är rädd att de här byråerna inte betalar så bra och jag tänker inte gå ner i lön, men jag kanske har fel. De kanske inte betalar så dåligt. Jag är glad i alla fall att någon hörde av sig. Jag är mycket stressad inför faktumet att bli arbetslös.

Jag ska på mitt viktiga möte med facket och min VD på onsdag. Det mötet är jag tokstressad och nervös inför. Men jag ska vara lugn då. Som en filbunke. Det ska gå bra!

Idag har jag äntligen fått bilen som fått körförbud besiktad. Naturligtvis hittade man några fel som måste åtgärdas och visas upp om senast en månad men det var inga stora fel i alla fall. Min bil kommer hålla ett tag till trots att den har sina år på nacken. Det är bra!

Jag har även varit hos min psykolog där jag fått gråta en hel flod och höra hans varma kloka röst i en timme. Nu ska vi inte ses förrän i v. 2 nästa år, men jag kan alltid ringa om det är katastrof och det känns mycket tryggt.

Jag har promenerat i en timme, jobbat hemifrån, köpt stora, goda muffinsar till mig och sonen, sprungit upp och ner i tvättstugan, diskat och fixat. Nu ligger jag för tillfället i sonens rum där jag lånat hans laptop, han har åkt för att kolla på någon fotbollsmatch hos en kompis. Lugnet har lagt sig här som en skön filt. Jag är glad att det är kväll, imorgon får jag fortsätta min cirkus…

Annonser

Kommentarer till: "Intervju!" (14)

 1. Lycka till på Onsdag och Torsdag! 🙂

 2. Men det låter ju toppen att du redan har kallats på intevjuv! Jag är helt säker på att du kommer att få ett nytt jobb lätt som en plätt. Blir så glad över att du känner dig glad :-))Många kramar

  • Ja, jag VILL verkligen ha ett nytt jobb NU. Tack vännen för att du tror det kommer att gå bra!Många kramar tillbaka

 3. Lycka till nu!Kramar

 4. Om du ska gå på en intervju för ett jobb som du tro att du inte är så intresserad av pga lön eller ngt annat, se det som en jättebra övning för att lära dig hur det är att gå på intervjuer. Det är trixigare än vad man kan tro. Men efter ett tag så lär du dig hur upplägget ser ut. Tänk tex ut tre sidor som är dina ”dåliga” som egentligen skulle kunna uppfattas som en tillgång till företaget.Hör av dig till din kotakt på AB om vilka frågor du ska förbereda dig på.

  • Precis, det är många år sen jag var på en intervju. Jag är ringrostig och behöver få lite övning!Jag har ingen kontakt på AB ännu, men jag ska försöka förbereda mig så gott jag kan.

 5. Det är så skönt att läsa, att du kämpar på och gör saker som känns bra för dig – och för sonen. Du lever vidare, även om säkert sorgen finns där med dig. Det var en kvinna på programmet Sveriges hjältar (tror jag det hette) igår, som hade mist båda sina döttrar i tsunamin. Hon flyttade efter en tid till Thailand och startade ett barnhem. Särskilt för barn som mist sina föräldrar i tsunamin. Hon sade just det, att det går att leva ett bra liv, även om sorgen finns där hela tiden. Att man kan känna sig lycklig också, trots allt. För dig är det så pass nyligt som ditt ”ex” försvann. Så då ligger sorgen så nära. Men du kämpar på så bra. Varma kramar, min vän!

  • Oj, vad synd att jag inte såg det. Vilken häftig kvinna! Sånt där är upplyftande att höra även om det är jätte tragiskt det hon gått igenom.Ja, jag känner verkligen att jag är ny i min sorg efter mitt ex. Inte ett ljud har jag hört nu och jag fightas varje dag mot lusten att ringa upp honom. Det kommer inte ske dock.Jag kämpar på!Varma kramar tillbaka, vännen!

 6. Tänker på dig o håller tummar o tår….Hoppas det går bra!KRAM

 7. hoppas att det går bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: