Just another WordPress.com site

Tusen tack mina  fina vänner! Jag fick en award för ett tag sen av Trollgumman som jag tänkte ta tag i snarast, nu fick jag den igen av Ewa och insåg att NU är det dags att ta tag i detta!!!

Som många av er säkert redan har märkt i min blogg är jag urusel på teknik, således lyckas jag inte klistra in awardbilden här, men jag ska göra det jag ska! =)

I priset ingår:
1. Tacka den du fick Awarden från.
2. Kopiera Awarden till din blogg.
3. Berätta vilka tre författare som hör till dina favoriter, och nämn en favoritbok per författare.
4. Skicka Awarden vidare till fem mottagare du tycker förtjänar den

 

Tacka gjorde jag härovanifrån, kopiera bild kunde jag som sagt var inte, men här kommer mina tre favoritförfattare just nu, jag är nämligen tokig i att läsa och har säkert hundratals favoriter engentligen…

1: Shantaram av Gregory David Roberts. Den ligger här bredvid mig som pocket och går inte att släppa. 900 sidor fantastisk läsning om en australiensare som rymmer från ett 20-årigt fängelsestraff till Bombay i Indien. Fantastisk bok, kommer på bio nästa år, jag har hört att Johnny Depp kommer att spela huvudrollen, kan inte bli annat än magiskt i så fall!

2: Tusen strålande solar av Khaled Hosseini. Samma författare som skrivit Flyga Drake som även går att hyra som film. Båda böckerna är underbara men tusen strålande solar är bland det bästa jag läst. Jag grät så mycket så jag fick lägga ifrån mig boken ibland. Aldrig har en bok berört mig så mycket och jag tycker det är fantastiskt att en man kunnat sätta sig in så klockrent hur kvinnor i Afghanistan har det. Suverän.

3: En sorts kärlek av Ray Kluun. Han har även skrivit Änklingen. Författare från Amsterdam som skriver om sin frus kamp mot cancer och vad som händer sen efter hennes död i den andra boken. Mycket rörande och fantastiskt bra skrivet.

Nu blev det visst tre manliga författare, ja så kan det gå. Nu ska jag vidarebefordra denna award!

Fem mottagare, det kan ju hända att någon av dem redan fått denna award:

Andromeda, Madonnan, NinaPina, Filosophia och Jenny!

Annonser

Kommentarer till: "Award av Trollgumman och Ewa!" (16)

 1. Vad roligt att du uppskattade awarden! Det där med att kopiera och klistra in är inte heller min starka sida, men jag klarade av det då jag fick min award. Med mycket möda, men jag var stolt då jag fixade det.Jag har läst bok 2 och 3, men inte nr 1. Shantaram. Är det en dokumentärbok? Jag är galen i sådana. Och just nu läser jag en bok skriven av en mamma, som miste sin dotter i branden i Göteborg för några år sedan. Men sedan har jag ingenting att läsa. Och måste alltid ha det, annars får jag panik.Skön helg till dig önskar Trollgumman.

  • Hej Trollgumman, så klart att jag uppskattade det! =)Det är en dokumentärbok, författaren skriver om sitt liv. Den är helt underbar, jag tror du kommer att gilla den! Jag älskar den, han skriver så otroligt tänkvärt ibland, och vilket liv han levt…Vad roligt att du läst bok 2 och 3, då har vi nog liknande smak!Skön helg tillönskas du också! =)

 2. Å, tack snälla! Fast jag har fått den två gånger redan, men kan skicka den vidare i alla fall :)Blir jättesugen på den första boken du nämner och även den andra, tack för tipsen! Jag tycker du var duktig som skrev så fint och bra oavsett bilden.Kram på dig!

  • Aj, vilken dålig koll jag har! =)LÄS den första boken, den är så fantastisk, bara LÄS och NJUT!Tack vännen, kram tillbaka!

 3. Tack så mycket vännen!! Jag känner mig hedrad 🙂 Har redan fått denna award av Nina och Bara vara jag, men ännu inte skickat den vidare. Jag ska tänka lite på vilka böcker jag vill rekommendera!!KRAM

 4. Intressant har inte läst någon av dom =) Stor Kraam och hoppas du haft en bra helg so far !!

  • De är riktigt bra böcker, det lovar jag!Har haft en fin helg, hoppas du också har det!Stor kram till dig!

 5. Tack för awarden du gett mig! Som du vet har jag redan gjort den och jag valde att inte skicka den vidare. Jag har läst Tusen strålande solar och Flyga drake men ingen av de andra böckerna du skriver om. Önskar dig en fortsatt fin dag!Kram

  • Ja, jag hade dålig koll när jag nominerade! =)Härligt att du läst två av mina favoritböcker!Kram, ha en fin dag du också!

 6. Hej!Man behöver inte vara så teknisk för att kopiera… åtminstone funkade dettahos mig:Högerklickade på bilden och valde kopiera..Satta markören i min egen inläggsruta och högerklickade igen..klistra in..Funkade hos mig, men vet ju inte om det var något annat som ”spökade”hos dig..De här bokAwarden gör ju att man kan göra en boklista över böcker maninte läst.. De tre du skrev om hamnade på min lista. Tack!Kraam från Mogi

  • Jag provade att kopiera och försökte klistra in, men icke då, jag vet inte vad jag lyckades göra för felVad härligt att du blev sugen på böckerna jag gillar!Kram

 7. Tack för awarden! Förstod först inte att man skulle tacka här utan tänkte göra som du gjorde, tacka i mitt eget blogginlägg. Håller helt med dig om Tusen strålande solar. Som jag grät!

 8. Sorry att jag inte svarat dig. Såg det nu.Jag blev jätteglad!Tyvärr så har jag redan gjort den. KramHoppas du får en fin dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: