Just another WordPress.com site

Sorg&hopp

Jag lever i en konstig värld just nu. På ett sätt som i en liten bubbla. Jag har många nya tankar att acceptera och ta in. Saker jag måste fightas mot och stå emot. Mönster som måste brytas. Med facit i hand antar jag att hur trist det än är att jag förlorat mitt jobb och även om händelserna nu i mitt liv egentligen inte har med varandra att göra hade det nog varit otroligt svårt för mig att jobba just nu. Så hårt som jag har det just nu är det nog tur att jag ändå är ledig och kan ägna mig helhjärtat åt den här processen och försöka bli en hel människa igen eller hur jag nu ska uttrycka mig. Jag hade ingen aning själv om hur illa det var ställt. Hur fel mitt liv hade blivit. Att jag kanske nästan varit i fara. Det enda jag alltid själv har velat är att leva ett ”normalt” liv som alla andra. Jag har försökt att se till att de närmaste runt mig själv har det så bra det går. En sak jag inte såg var att det nog började bli på bekostnad av mig själv. Så nu har jag fått sätta ner foten. Om jag inte börjar ta hand om mig själv nu så kommer det nog inte gå så mycket längre. Det är nu eller aldrig.

Jag är just nu en mycket sorgsen person. En människa som gråter flera gånger om dagen. Men som ibland brister ut i skratt åt något någon säger och då blir förvånad själv men känner vilken befrielse det är och vilket hopp det inger. En vacker dag hoppas jag att allt det här ligger långt bakom mig…

Annonser

Kommentarer till: "Sorg&hopp" (10)

 1. En vacker dag flyger du fram, med rak rygg och högt huvud!Kämpa på!Kram

  • Åh, vad härligt det låter… Det vill jag verkligen göra. Jag ser fram emot den dagen!Jag lovar, jag kämpar på fina Trollan!Kram

 2. Det kommer ibland stunder, då man plötsligt inser att man är på fel väg. Man inser, att man måste sätta ner foten och stanna upp. Vad jag förstår, har du ställt upp för andra på tok för mycket. Så mycket att du inte haft nog med krafter för dig själv. Vad bra att du upptäcker det nu, då det är en förändringens tid för dig. Ditt liv har verkligen vänts upp och ner.Tur att du inte behöver jobba nu. Tur i oturen kanske man ska säga. Men du behöver verkligen vila och också bearbeta. För det är mycket som är obearbetat från din barndom, enligt vad du har skrivit tidigare. Det påverkar och förstärker ditt nuvarande problem med ”ex”sambon. Universum ser till att vi – förr eller senare – tar itu med våra tidiga sår. Då händer sådana här saker för att tvinga oss att bearbeta det vi har förträngt. Det är en gåva du har fått, att du slipper jobba just nu, även om det kanske inte känns så hela tiden. För det är tufft också att vara utan jobb.Allt blir rätt till slut. Allt blir som det är meningen att det ska bli. Allt blir till det bästa för dig. Hav tålamod (om du orkar).Varma kramar från Trollgumman.

  • Ja, jag var på helt fel väg. Jag har väl inte helt lyckats vända om men jag är på väg. Jag har i alla fall stannat upp på den felande vägen.Jo, jag har gjort allt för mina närmaste i hela mitt liv. Precis allt. Nu går det inte längre. Jag har äntligen insett att det inte är rätt, och mina krafter är slut.En mycket stor förändringens tid, helt klart är mitt liv totalt upp och ner just nu.Ja, min barndom får jag gå igenom nu, jag har allt obearbetat i en enda röra…Underbart om allt blir rätt till slut. Det längtar jag efter…Jag lovar att ha tålamod, både med mig själv och allt annat…Varma kramar tillbaka

 3. Jag håller med Trollgumman om att det är tur i oturen att du inte behöver jobba just nu. Du gör rätt i att tänka att du ska ägna tid och kraft till dig själv och ditt välmående. En vacker dag kommer tillvaron att se ljusare ut för dig det är jag helt säker på. Sköt om dig så gott du kan min vän!Kramar

  • Ja, nu får jag äntligen tiden och orken att bara ta hand om mig själv. Det måste ske här och nu, innan jag går under helt.Jag önskar så att tillvaron ska ljusna, den dagen blir underbar…Tack, kramar till dig!

 4. Vad skönt att du emellanåt kan brista i skratt. Det är positivt. Skönt också att du tillåter dig att gråta ut. Det är nog inte bra att aldrig gråta. Tårar är en bra ventil.Önskar dig en skön måndag. Var rädd om dig!

  • Ja, det är både befriande att kunna skratta någon gång och gråta som jag gör hur mycket och lätt som helst. Det är bra med ventiler!Ha en riktigt skön måndag, du också.

 5. Jag har också varit i den där bubblan. Världen snurrar på utanför men själv står man stilla och man känner sig så utanför.. Har inte tillgång till den där världen som alla andra verkar leva i som ingenting. Men nu är min bubbla borta, jag är i den där världen som jag alldeles nyss inte tyckte att jag var en del av. Så kommer det också att bli för dig, din bubbla kommer att spricka.Det kommer att komma en dag när dina tankar inte bara handlar om sorg, sakta men säkert kommer tankarna att fundera på vardagliga saker. När jag var i bubblan var allt så sorgligt och svart och jag var helt säker på att jag aldrig kommer att må bra igen. Men det gick ganska fort, trots allt, och sen var bubblan borta! Så kan jag så kan du. Men ta tid för sorgen, när glädjen sen kommer, då kommer den för att stanna! Kram:)

  • Ja, jag är ganska bra på att hantera sorg och det har hänt ganska mycket i mitt liv. Men så här mycket och på en gång… det var lite väl. Jag är rätt slut just nu.Skönt att höra i alla fall att du vet vad jag går igenom och att du nu mår bra och lever utanför ”bubblan”. Underbart om glädjen kunde ta fatt i mig en dag och sen bara stanna kvar…Kram, tack för din kommentar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: