Just another WordPress.com site

Bil, jobb och kaffe

Jag skrev ett inlägg för en stund sen och inte såg jag att nätverkskabeln inte var i, så inlägget försvann. Morr… Nu har jag i alla fall satt på kaffe och noga sett till att sladden där var i så snart ska väl det lyckas i alla fall. Jag måste lämna in min bil i dag till en firma, en lastbil körde in i den för någon månad sen på parkeringen och det måste lagas. Sen ska en annan firma fixa några detaljer som jag fick nedslag på när jag besiktade bilen. Det blir andra gången, för de glömde laga en sak första gången. Suck. Frågan är om jag ska ha kvar min kära bil nu när jag ska börja jobba i stan också. Tråkigt att göra sig av med men lite onödig att ha. Använder den mindre och mindre.

Det är strålande sol ute och jag ska gå och träna. Och njuta av min sista lediga vecka. Den börjar ticka redan nu så jag får njuta av varje sekund och minut. Jag älskar frihet. Om jag slapp skulle jag inte börja jobba alls. Jag är jätte glad att jag fick jobbet eftersom jag behöver en inkomst men bortsett från det skulle jag inte arbeta alls om det var möjligt. Mina dagar skulle vara fyllda ändå, det är jag övertygad om, just nu vet jag inte hur jag ska hinna jobba när det är så mycket att fixa med ändå hela tiden.

Ha en skön dag ni också – nu är det frukost som gäller!

Annonser

Kommentarer till: "Bil, jobb och kaffe" (14)

 1. Ja, nog finns det att göra, även om man inte förvärsarbetar. Det vet jag som är pensionär. Jag ska f ö ha en dejt nästa tisdag. Det du! Och han kommer ända från Lund med tåg, bara för att promenera med mig!! Det kallar jag för dejt! Sedan ska vi kanske gå och se en revy. Men därefter får han gå till sitt hotell, för man ska inte skämma bort dem, gubbarna.Bil är oerhört dyrt att ha. Om man räknar in alla utgifterna. Jag skulle råda dig att göra dig av med den och åka på en bra semester i stället. Du gillar ju att resa. Det är mitt råd, men jag vet hur svårt det känns att göra sig av med den, trots att den nästan bara är till besvär och oro.Det känns så ljust kring dig nu. Det var det förut också, men då var du så full av smärta.Ha en fin dag. Med mycket njut!En varm kram – eller förresten varför snåla – ett fång kramar till dig från Trollisen.

  • Men vad spännande! Vill höra allt om din dejt sen! =) Är det någon du aldrig träffat tidigare eller känner ni varandra? Ja, jag är verkligen i valet och kvalet angående min bil. Vi får se vad jag tar för beslut. Just nu är jag trött på alla reparationer och tycker den känns mest som ett problem.Mycket smärta har jag fått gå igenom. Jag hoppas det kommer få fortsätta vara ljust omkring mig, jag försöker se till så det blir så. Mitt ex tänker jag fortfarande mycket på men smärtan börjar klinga av.Ha en fin dag du också, massor av kramar tillbaka

 2. Ibland är det bra med bil (när man ska storhandla, haha!) och det kan ge en enorm frihetskänsla. Njut av din lediga vecka.Ha en skön fortsatt dag!

  • Ja, det är ett dilemma. Jag tycker mycket om min bil, men den kostar så mycket också. Vet inte riktigt hur jag ska göra, vacklar hit och dit.Jaaa, jag ska verkligen njuta! =)Ha en skön kväll, vännen!

 3. Ja, visst är det bra med bil då man t ex ska storhandla, som Pinglan skrattande skriver. Jag håller med (i skrattet). Nej, men allvarligt talat kan man ta en taxi ganska ofta till priset av att ha bil. Eller hyra bil vid behov. Jag hade en gammal bil också och visst var jag kär i den, men det var väldigt befriande att skicka den till skroten också. Jag fick pengar över att göra roligare saker, än att laga den för dyra pengar flera gånger om året ibland.Nog om detta. Nu ska jag tala om min dejt. Jag träffade honom faktiskt på bloggen för några dagar sedan. Han har redan ringt flera gånger – jag som annars inte tycker om att prata i telefon. Javisst, det blir första dejten efter 16 års ensamvaro, utan att ha nuddat vid en man ens. Jag går gärna på promenad med honom, liksom senare på café, men sedan får det vara. Han ska inte få rubba min existens. Jag har ett så pass bra liv nu och vill inte att det ska bli något strul.Jag kurerar min blå och svullna stortå idag. Har hört att man kan linda vitkålsblad runt det stukade området, så då läker det fortare. Fan tro´t!Trevligt att prata med dig. Nu ska jag ta en kopp kaffe och en bulle. Det hade varit roligt om du hade kunnat göra mig sällskap förstås. Men jag är tacksam för din vänskap här på bloggen.Kramar till dig från Trollisen igen.

  • Ja, det är jätte skönt när jag veckohandlar, då är jag glad att jag har min bil. Men när alla räkningar dimper ner, då svär jag… svår balansgång.Ännu mer spännande, han kommer från vår kära bloggby! Hoppas ni får en trevlig dag och självklart ska du inte låta någon rubba din existens. Du vet själv hur du vill ha det.Jag gillar husmorstips, hoppas det hjälper med vitkålsbladet! Billig medicin. =)Trevligt att prata med dig också, skulle gärna druckit kaffe och ätit bulle med dig! Är glad över dig också här på bloggen.Kram kram!

 4. Jag tycker att jobbet fyller en social funktion och dessutom får det en att använda hjärnan lite mer än när man är ledig.Hoppas du haft en riktigt skön ledig dag och önskar dig en fortsatt fin kväll!Kram

  • Ja, det här blir verkligen nytt för mig. På mitt förra jobb hade jag eget rum och kunde stänga in mig om jag hade lust, nu ska jag arbeta tätt tillsammans med tre killar och inte ha ett eget rum. Tur att de verkade så supertrevliga, jag är säker på att det kommer att gå bra!Jag har haft en jätte skön dag idag, önskar dig också en riktigt fin kväll, kram vännen!

 5. Bilar kan ställa till så mycket bekymmer. Men det är ju skönt att ha en bil. det är ju lite frihet trots allt!Jag är ledsen idag. det har varit tungt med dom där drömmarna. Hoppas du slipper dina!Kram och hoppas du haft en fin kväll

  • Ja, och jag älskar den även när jag vill åka och hälsa på i min hemstad, rakt ut på E4:an här och efter 50 min framme.Tråkigt att du är ledsen, vännen. Det är tufft. Drömmarna är jobbiga, jag drabbas ju också av dem. Tyvärr. Kanske kommer de försvinna, jag hoppas det både för dig och mig!Kram, hoppas din dag imorgon blir mycket bättre!

 6. Hoppas din dag varit lika härlig som den låter =)) Duktigt att träna jag har inte ens gått min långpromenad än ,, ska kanske göra det innan mörkret kommer !!! Massa kramaar

  • Ja ut med dig innan det blir mörkt, hoppas det är sol där du är, här så mulet idag. helgrått.Massor av kramar till dig!

 7. Satt igår och skrev på mitt skolarbete,då försvann internet,(jag skrev på en sida på nätet sk logg.) Hur kul var det då? Allt försvann, hann inte spara. Ja det var bara att börja om.Skönt att vara ledig ett tag, eller hur?

  • Åh, vad arg jag hade blivit! Det är så snopet när det bara försvinner och man inser att det går bara inte att få tillbaka det.Sååååå skönt att vara ledig att jag inte kan beskriva i ord! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: