Just another WordPress.com site

Den bästa dagen på mitt nya jobb var idag. Tredje dagen och det var full rulle. Precis som jag vill ha det. Jag gillar personen jag går bredvid mer och mer och sen har jag en kollega som är så rolig, han är ett riktigt lyft! Redan under min andra intervju fann vi varandra, han kommer från min hemstad. Idag berättade han en dråplig historia om vad som hänt en kille som jobbat där en gång i tiden. Vi var tre personer som lyssnade och vi skrattade så vi grät. Han kan verkligen berätta och han gör det med stor, underbar humor. Jag fick också gå runt med min chef och hälsa på hur många människor som helst. Det är ett stort företag jag hamnat på. Helt underbart, det känns tryggt!

Enda molnet på min himmel just nu är exet. Jag försöker ibland att koppla av och inte tänka på att den förbannade idioten har kvar min hemnyckel. Eftersom jag inte har hans adress är det svårt för mig att få tillbaka den. Ibland ringer jag och kräver den tillbaka, han är alltid trevlig då och säger att självklart ska jag få min nyckel… Men eftersom jag har sååååååååååå mycket agg mot honom och ännu mer än sååååååååååå slutar det sen med att när det ändå inte händer något och jag inte får min nyckel börjar jag terrorisera honom på telefon och han vägrar då svara. Sen skickar jag hur många hat-sms till honom som helst. Till slut lugnar jag ner mig, ringer inte på några veckor. börjar sedan bli arg igen för att jag inte fått min nyckel och så börjar det om igen. Fem månader har gått, hur svårt kan det vara att återlämna något som inte tillhör en… Om jag här kunde få använda alla ord jag känner för den här människan… Men det skulle inte bli en vacker text, det är bäst att jag avstår.

Så. Ett djupt andetag. Två. Glöm det. Nu fortsätter vi onsdagskvällen och har trevligt istället… Skål mina vänner, jag unnar mig ett glas rött!

Annonser

Kommentarer till: "Underbart jobb och vidrigt ex" (36)

 1. byt lås? 😛

  • Jag vet, har fått det rådet av många. Men bara tanken på att jag ska behöva bekosta det när han faktiskt enkelt kan ge mig min nyckel får mig också att gå i taket…

 2. Vad leker han för lek? Han verkar väldigt omogen. Jag känner, att även jag blir arg, då jag läser om hur han beter sig. På det här sättet håller han dig kvar. Han vill inte släppa taget. Men det är inte juste mot dig. Huvva, så arg jag skulle vara. Så jag förstår att du skickar hat-sms. Men det verkar som att hälla vatten på en gås.Men roligt att läsa om ditt nya jobb. Du kanske får massor att göra, så att du nästan längtar efter lite lugn.Stor varm kram, min vän!

  • Ja, han driver mig fortfarande till vansinne. Kanske har du rätt i att han försöker hålla mig kvar, men det är ju ett så konstigt sätt, vi har inget med varandra att göra. Han ringer aldrig mig. Jag tänker inte ge mig dock förrän jag fått nyckeln. Det blir ju ännu svårare för mig så länge han sitter på den.Nej, på jobbet vill jag ha fullt ös! =)Stor varm kram tillbaka

 3. Islandsmamman sa:

  Det kostar pengar vilket ju är surt, att byta lås.Men sinnesfrid, att kunna klippa, måste vara värt det. Även om det är retligt.

  • Ja, nu tänker jag faktiskt att jag ska ta reda på exakt vad det kostar, jag har hört så olika bud. Kanske är det ändå det enda rätta att göra…Jag vill ha sinnesfrid.

 4. Mrs Rock Star sa:

  Skål, och gott nytt jobb!

 5. Så härligt att det känns så bra på nya jobbet! Det var inte likadant när du började på ditt förra jobb. Jag minns att du skrev om det i början när du bloggade. Ett glas vin låter gott men jag avstår ändå… 🙂 Ha en fortsatt fin kväll vännen!Kramar

  • Som jag vantrivdes i början där… Ingen introduktion över huvud taget och absolut ingenting att göra. Det var ingen kul start!Ja, vi får skåla en annan kväll, du och jag.Ha en fin kväll du också, kramar tillbaka!.

 6. Jag är så glad för din skull, om du bara visste.Sen att ditt x strular..ja så är det ju, kanske inte vill slåppa taget när du gått vidare?

  • Tack vännen, jag blir också glad! =)Så svårt att förstå sig på… Han har inte den minsta användning av min nyckel. Han är aldrig här och har flyttat för fem månader sen. Han kan dra åt h-e… minst sagt.

 7. Som du kanske kommer ihåg så är jag en av dem som propagerar för att du ska byta lås. Skälen är flera.#1 Även om du får tillbaks nyckeln så vet du inte om han har tagit en kopia.#2 Som ngn annan här är inne på så tar du bort makten från honom och tar kontroll över ditt eget liv.#3 För att äntligen få ett fysiskt avslut. Det tillsamman med att du ställer ut kartongerna. Nu när du har ett nytt bra jobb så kan du alltid tjäna tillbaks pengarna. De är till för att spenderas på saker som får dig att må bra i alla fall.Du kanske ska ställa dig själv frågan ärligt om du inte vill byta lås pga att nyckeln är en länk till honom och en legitim anledning att få ringa honom.Tänk vilken härligt lång näsa du sträcker ut mot honom när du skickar att sms att han kan behålla nyckeln för den är ända f o m nu värdelös 🙂

  • Du har många poänger med dina tre #. Det ligger också en sanning i att jag säkert har använt argumentet om nyckeln för att ringa. Jag får ut en jäkla massa aggressioner samtidigt som det ju inte var jag som lämnade honom, tvärtom. Därför har jag känslor kvar fast jag avskyr det.Komplicerat…Men nu börjar jag mer komma in på spåret att byta lås. Bara det inte kostar tusenlappar, det vägrar jag lägga ner på det.

 8. Jag håller med Hmm här ovan! Det skulle vara en sån schysst hämnd att bringa honom ur fattningen: ”Varför vill hon inte ha tillbaka nyckeln längre?”Inte för att jag är en person som förespråkar hämnd…eller jo, ibland.

 9. Juridiskt sett begår han ett brott som har nyckeln.

 10. Jaa, man kan bli sur om man inte får tillbaka sina ägodelar.Kul att du trivs på jobbet.Önskar dig en god natt och en bra dag imorgon!

  • Usch, ja, sur kan man absolut bli! Mycket.Jobbet kan bli en höjdare! =)Önskar dig en god natt och bra dag också!

 11. @MademX: Nej det tror jag inte att han gör. Helena har frivilligt gett honom nyckeln en gång. Att hon sedan ändrar sig är en annan sak. Han har förmodligen inte skrivit på ett hyreskontrakt där han har förbundit sig att lämna tillbaks nycklar vid en flytt. (Tekniskt sett så har han ju inte heller flytta då han har saker kvar där).Den som kan ligga illa till är Helena om det är en hyreslägenhet hon har. då är hon skyldig att rapportera alla nycklar, men kanske inte för än hon flyttar.Jag har inte fullständig koll, så ngn som vet säkert får gärna rätta mig.

  • Jo, nyckeln fick han frivilligt och något hyreskontrakt har han inte skrivit på.Faktiskt skulle jag behöva lämna tillbaka ännu en nyckel om jag flyttade som ett ex för åtta år sen inte heller lämnade tillbaka. Han sa att han tappat den. Suck. Men det var ju länge sen…

 12. Har han kartonger med grejer hos dig? Jamen då så, sälj skräpet på tredera så täcker du ju en del av kostnaden med låset ;-)Allvarligt. Byt lås. Skicka sen ett sms där du säger att efter kl. x den X dagen kommer han bråte stå utanför dörren för avhämtning. Har han inte hämtat det på ett par dar kör du det till tippen. Det är HANS problem. Inte ditt.Lycka till.

  • Han har lite grejor på min vind. Jag ska banne mig sälja skräpet till våren. Han verkar ju inte bry sig om sina saker, har säkert noll koll på vad han har här.Önskar att inte allt kändes som mitt problem…Tack.

 13. Tycker allt du kan ta och byta lås som en bra liten hämnd! Ta tillbaka makten och markera!Roligt att du trivs bra på nya jobbet, det är du värd!Kram

  • Ja, det är sannerligen dags för mig att ta till makten och markera!Mycket möjligt att jag gör det nu!Ja, det känns bra på nya jobbet, superskönt!Kram

 14. Härligt och stora grattiskramizar för igår!! kramizar

 15. Intressant tråd ang byte av lås. Läs hela….http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=105960

  • Ja, jag har läst lite här och där om att byta lås idag. Jag vet att vi inte får kopiera nycklar själva så jag måste kolla med hyresvärden om vi får byta lås själva.

 16. Du kommer inte att få tillbaka nyckeln hur rätt du än har till det. Det kommer bara inte ske och jag är övertygad om att ju fortare du kommer på det desto bättre för dig. Sluta hålla fast vid dåliga saker. Du vill ju ändå inte ha honom.Skönt att jobbet verkar bra. Det är kanske det du behöver för att kunna släppa det dåliga :)Kramar

  • Nej, det verkar klart som korvspad nu. Någon nyckel dimper inte ner här i första taget. Jag ska sluta hålla fast vid dåliga saker. Men gode gud, vilken svacka jag har just nu. Men jag ska, jag lovar…Jobbet verkar mer och mer lovande för varje dag!Kramar tillbaka

 17. Håller lite med Trollan här ,, Släpp det du kan nog glömma den där nyckeln kanske byta lås är en god ide ? Dyrt förvisso men då vet du iaf att han inte kan komma in när du inte är hemma .. Roligt med ditt jobb glädjer mig massor ,, du behövde detta det kommer göra dig gott ! Önskar dig en riktigt fin helg Kraamar i massor

  • Jo, tänk att jag har så svårt att släppa saker. Jag har verkligen det. Men jag ska.När jag inte är hemma kan han inte komma in nu, jag låser överlåset också till vilket han inte har nyckel, men det går inte att låsa inifrån så han kan komma in när jag är hemma. Inte för att han gjort det hittills.Ja, jobbet kommer bli bra!Ha en skön helg du också, massor av kramar tillbaka!

 18. Byt lås och bestäm dej för att pengarna du lägger ut på detta är värd din sinnesro! Skit i att det är hans idioti som gör att du måste byta lås. Ibland måste man ”bita i det sura äpplet” för att komma vidare och göra det bästa för sej själv! Styrkekram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: