Just another WordPress.com site

En bägare

Jaha, när bägaren rinner över så gör den det… Det går jätte bra på den nya avdelningen jag börjat på, min andra vecka nu. Igår fick jag beröm och de är otroligt snälla och vänliga, jag trivs jätte bra.

Det enda problemet är väl att så mycket hände för fort. Min sambo bröt vår förlovning, jag blev uppsagd från mitt jobb, började ett nytt där det hände något otrevligt. Nu då när allt är lugnt och jag vill må bra och trodde jag skulle göra det har jag drabbats av något som jag tror är panikångest. Jag får svårt att andas och kan inte prata när det sker. Inte så jätte svåra attacker men ändå. Och de ligger på lur. Jag gör allt jag kan för att häva dem och jag vilar mycket när jag kan. Stressar inte. Jag tänker mycket på min fd sambo just nu. I förrgår pratade jag med honom i telefon och bara det höll på att utlösa en ångestattack så nu vet jag ännu mer att någon kontakt kan vi inte ha. Punkt, slut.

Jag cyklar till jobbet varje dag fram och tillbaka, jag har även börjat träna igen. För övrigt vill jag bara ha lugn och ro. Och jag har gett mig f-n på att jag ska få börja må bra nu. Så det så.

Ha en skön kväll!

Annonser

Kommentarer till: "En bägare" (12)

 1. att få panikångest är inte så kul, det är fullkomligt ofarligt men det kan kännas jätteskrämmande. Det är ett vanligt symptom du beskriver att man inte tror att man ska få luft, det kan kännas som om man ska svimma,man kan känna yrsel, ja, symptomen kan vara många och olika och de varierar från person till person och i intensitet. Det värsta är att de kan komma när som helst, och då kan man bli rädd för att få dem.Det du kan göra om du tror att det är panikångest är att bara sitta still eller ligga ned och andas lugnt in och ut, som man gör i yoga eller i profylax, och så tänka, ok det här kan vara /är panikångest, det är ofarligt men obehagligt. då brukar det lägga sig och inte accelerera i intensitet. Det viktigaste är man inte blir rädd, lättare sagt än gjort, men om man lyckas bemästra rädslan så försvinner den, poff så där bara.Jag tycker att du varit jätteduktig som lyckats få tag i två nya jobb, vilken bedrift. Det kommer att gå bra ska du se, din kropp behöver vila nu, gaspådraget för stress har nog varit högt ett bra tag nu, och så när det lugnar ned sig brukar känslor som man försökt trýcka ned komma upp till ytan. gick inte du till en psykolog du gillade?

  • Nej, inte är det roligt, men jag tror att jag tolkat det rätt, jag råkade illa ut av en person här under en tid som jag tror fick bägaren att rinna över. Det var inte den första personen som jag träffat som inte förstår att man inte kan behandla människor hur som helst men tror det blev en person för mycket. Jag försöker att tänka rationellt och inte låta paniken accelerera utan tar ett steg tillbaka. Aldrig mer tänker jag låta mig behandlas illa, det är ett som är hundra procent säkert.Tack för att du tycker jag är duktig med jobben, nu äntligen känns det som jag hamnat rätt! =)Jag har levt med inre stress jätte länge så nu får det vara nog även med det.Jo, jag har en superbra psykolog som jag inte hunnit träffa på länge nu, men jag ska börja gå hos honom nu igen när jag börjat jobba normala tider.Tack för din kommentar, den värmde!

 2. Ge det tid. Jag vet att du klarar det, är man mitt i det så känns det inte så. Men vi är mer återhämtningsbara än vi tror.Jag tycker redan att du är på god väg, inte konstigt egentligen att din kropp reagerar. Du har gått igenom så mkt.Ha det fint, vi syns på WP.

  • Ja, jag ska ge det tid och vara snäll mot mig själv. Känns ändå som jag lärt mig med åren när jag måste sakta ner. Mitt liv har alltid gått fort med stora förändringar. Ibland är det tröttsamt…Vad skönt att du tycker jag är på god väg, jag hoppas det. Ja, jag ska ta mig dit snart, ni andra har varit så snabba, jag hinner inte med. =)

 3. Att du får en reaktion efter allt du varit med om är inte underligt… Men det låter oerhört jobbigt det där… Min dotter fick panikångest attacker för en del år sen. Det var inte kul att se när de kom. Som tur är fick hon snabbt hjälp och kom ur det. Jag tycker absolut du ska prata med din psykolog om det här och inte bara vänta och vara ”stark” i din ensamhet. Sköt om dig allt du kan!Kramar

  • Nej, det är nog inte konstigt. Jag förstår inte riktigt varför jag var tvungen att gå igenom så mycket under så kort tid. Men nu blev det så… Jag ska träffa min psykolog på måndag igen, det känns skönt!Tack vännen, kramar tillbaka!

 4. Men det är nog så det kommer lite bakslag då och då men i det stora hela går det ju åt rätt håll nu =) Sen är det nog typiskt det där när allt lugnat ner sig då först känner man hur man mår ,, för innan har man ju fullt upp med att överleva krisen !! Kraaam

  • Ja, du har rätt, det går åt rätt håll så jag kanske inte ska bli så rädd när jag ändå inte mår bra. Det blir nog bra i slutändan. Kriserna har kommit en efter en annan. Nu får det vara slut, jag har inte hur mycket krafter som helst.Kram min vän

 5. trollgumman sa:

  Usch för panikattacker! Men det är nog som Ewa skriver ovan, att när livet lugnar ner sig kommer känslorna ifatt en. När man tror, att nu har jag fått mitt liv som det ska vara – då brakar det. Inte kul och jag hoppas att ångesten ger med sig och du får det så bra som du är värd att ha.Kramar goaste vän från Trollisen!

  • Ja, jag vill ha det bra nu, panikattackerna skrämmer mig. Men jag ska träffa min psykolog på måndag, det blir bra för mig.Kramar tillbaka!

 6. Hur går det för dig vännen? Har du startat upp någon ny blogg än? Det verkar tunnas ut allt mer i leden här på AB… Ha en fin kväll!Kram

  • Jag tänkte faktiskt att jag skulle kolla lite på det nu, vi har ju inget val, flytta måste vi… =(Hoppas du hade en skön kväll också, kram kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: